Erkki Laukkanen Otetaan vastuu ihmisestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen esitys

Hallituksen esitys irtisanomissuojan heikentämiseksi kelvoton

Työnantajan edustajana muutamaan tuhanteen työsuhde- ja palkkaneuvotteluun osallistuneena ja niistä vastanneenakin hämmästelen hallituksen toimia koskien irtisanomisen helpottamista pienissä alle 10 henkilön yrityksissä.

Irtisanomisturva vai ay-liikkeen turva

Hallitus esittää pienille yrityksille helpotusta irtisanomiseen. Siitähän on noussut valtava älämölö. Tutkitaan nyt hiukan tilannetta muutaman luvun valossa. Suomessa on noin 2  miljoonaa työntekijää. Heistä alle puolet kuuluu johonkin ammattiliittoon. Suurin työttömyyskassa on YKT eli Yleinen työttömyyskassa noin 400.000 jäsenellä (20%) työntekijöistä. Poliittisten ay-liikkeiden jäsenmäärä pienenee joka vuosi. SAK on menettänyt eniten noin 15.000 jäsentä. Ja juuri he vastustavat eniten tätä irtisanomissuojan helpottamista.

Sähköpyöräavustus on epäonnistunut ajatus

Hallitus ehdottaa valtion avustusta sähköavusteisen polkupyörän hankintaa varten. Tukea myönnettäisiin 400 euroa sähköavusteisen polkupyörän ostajalle. Tukeen olisivat oikeutettuja ainoastaan luonnolliset henkilöt ja tukea olisi mahdollista saada vain kerran kalenterivuodessa. Tukea myönnettäisiin 1. huhtikuuta 2018 jälkeen hankitusta, uudesta sähköavusteisesta polkupyörästä.

Oppositio vastaan hallitus

Politiikka on siitä hauska laji, että aivan jokaista asiaa voi tarkastella omien väritettyjen silmälasiensa läpi. Riippuu vain siitä, onko tarkastelija hallituspuoluolueen politiikko vai oppositiossa asiaa tarkasteleva omalla populismillaan huomiota hakeva politiikko. Ikiaikainen tosiasia.

http://yle.fi/uutiset/ministeri_mykkanen_ymparistohaitallisista_tuista_v...

Suomessa lakiesitykset tekee yhä edelleen hallitus ja vastaavasti oppositio ampuu ne välittömästi alas.

Hallituksella fetissi työttömien kepittämiseen?

Hallitus on kaikessa järjettömyydessään esittämässä työttömille lisää keppiä. Vielä jokunen vuosi sitten tilanne oli se, että porkkanaa käytettiin säästösyistä myös keppinä ja iloitsin: "Sentään vielä näin". Toki oli vain ajan kysymys asiaintilan kääntymisestä päinvastaiseksi.

Vaalirahoitukselle on asetettava kampanjakatto

Poliittisen sanoman pitäisi aina olla taloudellisten resurssien ja muiden käytettävissä olevien varojen painoarvoa suurempi. Eduskunnassa käsiteltiin perjantaina valtiontalouden tarkastusviraston kertomus puoluerahoituksen valvonnasta 2015. Hallituksen esityksellä (HE 73/2015) puoluelakiin ja ehdokkaan vaalirahoituksesta annettuun lakiin tehtiin muutoksia, joka  parantaa esimerkiksi pienempien puolueiden mahdollisuutta puoluetukeen. Muutokset selkeyttävät lainsäädäntöä ja ovat perusteltuja.

Pakkolakien mielettömyys

Hallitus on tuomassa eduskunnan käsittelyyn esityksen työehtoja merkittävästi heikentävästä lakipaketista osana hallituksen ns. kilpailukykyloikkaa tavoitteenaan parantaa Suomen kilpailukykyä. Kyseisestä hallituksen esitystä leimaa heikko lainvalmistelu tai sitten kyseessä on vain pelkästä jääräpäisyydestä ja maalaisjärjen puutteesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä