Erkki Laukkanen Otetaan vastuu ihmisestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Palestiinalaiset ja Israel

Kärsi, kärsi - kirkkaimman kruunun saat

Eräs uskovainen tuttuni muistutti tällä viikolla minua kohtuuden ymmärtämisestä. Se onkin arvokas muistutus. Hän toki painotti asioita siten että en ollut aivan täysin hänen kanssaan samaa mieltä. Mutta jos sanotun ottaa kohtuudella, siinä oli kuitenkin aivan oikea ja maltillinen suunta. Hän kertoi että pitäisi muistaa että maailmassa "on tärkeämpiäkin asioita". Että murehdin liikaa kotimaassamme tapahtuvasta uskonnollisesta kiusaamisesta enkä tiedosta miten paljoa pahemmin muualla menee. Että kristityt saavat liioitellusti huonoa mainetta marginaalin vuoksi.

Kahden valtion ratkaisun saavuttaminen vaatii Palestiinan tunnustamista

Suomessa Lähi-Idän kriisistä käytävä keskustelu on monipuolisempaa ja avoimemempaa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, mutta edelleen vallalla on voimakkaasti Israelia perusteettomasti myötäilevä suuntaus. Suomi tekee edelleen asekauppaa Israelin kanssa eikä maamme ole tunnustanut näistä kahdesta maasta kuin Israelin, vaikka juhlapuheissa vaaditaan kahden valtion ratkaisua.

 

Hamasin politiikan häviäjät

Hamasin politiikan häviäjät: kahden valtion malli, Israelin vasemmisto ja Gazan siviilit

Viime torstaina (21.8) ja perjantaina (22.8) Hamas teloitti yhteensä kaksikymmentäyksi gazalaista – joukossa kaksi naista. Teloitukset toteutettiin ilman oikeudenkäyntiä ampumalla. Teloitetuista seitsemän ammuttiin julkisesti moskeijan ulkopuolella Gazan kaupungissa. Hamas perusteli teloituksia väitteellä, että teloitetut toimivat Israelin hyväksi.

Maanomistus on liberalismin perusta

Liberalismi on ideologia, joka lähtee siitä, että ihminen omistaa itsensä. Tällöin hän omistaa myös omaisuutensa, josta tärkein osa historiallisesti on ollut maa. Näin siksi, että suurin osa yhteiskunnista on perustunut maanviljelykseen. Maanomistajalla on aina ollut määritelmällisesti oikeus päättää maansa käytöstä. Liberaaleissa yhteisöissä tätä valtaa on rajoitettu mahdollisimman vähän.

 

Gazan uhrit nuoria miehiä? Tilaston tarkastelua

Israellycool väittää Aljazeeran uhrilistan pohjalta, että 80 % Gazan uhreista on miehiä. Ketkä todella ovat kuolleet Israelin pommituksissa? Kuinka moni on epäilyksen alainen nuori mies?

 

Hamasin vihapommit

Hamsin Israeliin ampumia raketteja voisi hyvällä syyllä kutsua vihapommeiksi. Ne aiheuttavat erittäin vähän materiaalisia vahinkoja ja vielä vähemmän tulee ihmisuhreja, mutta vihaa ne noistattavat.

Säännöllisesti ammutut raketit ovat kuin hyttysen pistoja, jotka ärsyttävät juudan leijonaa, petoa joka pystyisi tuhoamaan valtavan käpälänsä iskulla valtakuntia, jos haluaisi, mutta se ei voi mitään hyttysille.

Onko oikeutettua ampua raketteja Israeliin?

Israel vei kymmeniä vuosia sitten palestiinalaisilta heidän maansa. Länsimaat tukivat tätä juutalaisten suorittamaa palestiinalaisten maan haltuunottoa, koska he tunsivat suurta moraalista häpeää siitä että he olivat vuosisatojen ajan sortaneet ja pitäneet eriarvoisessa asemaa keskuudessaan eläneitä juutalaisia.

Saksalaisten suorittama miljoonien juutalaisten kansanmurha oli viimeinen pisara. Länsimaat halusivat antaa juutalaisille kertakaikkisen hyvityksen, he halusivat antaa juutalaisille oman maan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä