Erkki Laukkanen Otetaan vastuu ihmisestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikkaiden osuus talkoissa

Suomellakin USA:n tavoin moraalinen velvollisuus verottaa superrikkaita enemmän.

USA:n ultrarikkaat George Sorosin johdolla toteavat avoimessa kirjeessään, että varallisuusveron vastaiset argumentit ovat yleensä teknisiä ja liioiteltuja. He vaativatkin, että valtio säätää pienen erityisveron, jonka valtavalla tuotolla voisi maksaa esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamia kustannuksia, parantaa terveydenhoitoa ja valtion taloutta.

Yhden tai kahden sentin vero jokaista varallisuuden dollaria kohti superrikkaille tuottaisi USA:ssa 3000 miljardia kymmenessä vuodessa, jolloin voisi tehdä paljon tulevaisuusinvestointeja.

Hallitus veroja kiertävien hyvin veljien asialla - etiikka täysin hukassa

Hallituksen ehdottamat toimet veroja kiertäneiden osalta ovat täysin käsittämättömiä, epäeettisiä ja epäoikeudenmukaisia. Heti hallituskauden alussa yritettiin armahduslakia kaatuen perustuslakiin, mutta sittemmin ollaan edelleen tehty toimia, joiden avulla armahdus käytännössä toteutuu.

Hyvinvointivaltiosta takaisin hyvin voivien valtioon

 

Hyvinvointivaltiosta hyvin voivien valtioon

 

 

Pääministeri Juha Sipilä kehotti hyvätuloisia osallistumaan vapaaehtoisesti talkoisiin pienentämällä palkkaansa. Mutta jos joku tekisikin niin, niin valtion ja kuntien verotulot eivät siitä nousisi.

Arkkipiispa laistoi siis tarkoituksella kiusauksen näyttää farisealaiselta lupaamalla vähentää palkkaansa tai antamaan osan siitä johonkin hyvään tarkoitukseen. Hän olisi voinut lisätä olemassa olevan totuuden hyväntekeväisyydestä: köyhät antavat vähästään, mutta rikas ei (juuri) paljostakaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä